Tuesday, July 28, 2015

Mancare din naut si fasole mung

Cum iar ma pregatesc de plecare si unde ma mut nu pot cara dupa mine si continutul dulapurilor ma straduiesc sa consum din ingredientele stocate cu mare grija .Nu stiu cum sa explic dar eu cred ca sufar de teama de foamete pentru ca mereu cumpar cantitati industriale din acelasi ingredient.Abia ce reusisem sa termin carnea din congelator.
Serviri:6
Dificultate:scazuta

Ingrediente:
250 g fasole mung
250 g naut
200 g rosii
100 g ceapa
100 g morcov
1 legatura patrunjel
2 linguri ulei
2 frunze de dafin
1 lingurita pudra de chilli
1 lingurita pudra de cumin
1 lingurita pudra de coliandru
1 lingurita boabe piper
1/2 lingurita turmeric
2 catei de usturoi
2 cm rizon de ghimbir
sare dupa gust

Mod de preparare:
Cu o seara inainte nautul si fasolea mung se pun la hidratat in apa rece.
Se pune nautul la fiert si se fierbe pana este complet moale.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se prajeste in el ceapa si morcovul pentru vreo minute.

Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie cubulete.Cand ceapa si morcovii s-au inmuiat se adauga rosiile .Se tin pe foc 5 minute dupa care se adauga condimentele,ghimbirul si usturoiul rase fin.

Se adauga lintea si un litru de apa fierbinte.

Se fierbe pana lintea este moale.Se adauga nautul fiert si se mai tine totul pe foc pentru inca 10 minute.

La sfarsit se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat fin.Pofta buna!

No comments:

Post a Comment