Serviri:4/6
Dificultate :scazuta
Ingrediente:
500 g fasole alba
200 g rosii
100 g ceapa
100 g ardei gras
2 linguri ulei
2 frunze dafin
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru boabe
1 legatura patrunjel sau marar
Mod de preparare:
Am inmuiat fasolea pentru 12 ore in apa rece dupa care a scurs-o am spalat-o si am pus-o la fiert in 4 litrii de apa.Dupa 20 de minute de fiert am schimbat apa.Am repetat procedura de inca 2 ori.
Am fiert fasolea pana cand era aproape moale.
Intre timp am oparit rosiile,le-am curatat de pielita si le-am taiat cubulete.
Am curatat ceapa si ardeiul si le-am tocat marunt.
Intr-o tigaie am infierbantat uleiul si am adaugat ceapa si ardeiul.Am calit pentru 5 minute .
Am adaugat rosiile cubulete si condimentele si am lasat pe foc inca 5 minute.
Sosul de ceapa si rosii l-am turnat peste fasolea aproape fiarta.Am mai tinut pe foc inca 30 de minute pana fasolea a fost complet moale si apa a scazut.
Am sting focul si am adaugat patrunjelul tocat fin .Pofta buna!
No comments:
Post a Comment