Friday, January 27, 2017

Ciorba din legume

Nu stiu cum este vremea pe la voi dar la mine este de plans.Frig dom'e !Un frig din acela de nu-ti vine sa cobori dimineata din pat.Noroc ca s-a inventat centrala termica ca altfel probabil emigram....din nou.Sincer cand vorbesc eu cu mine (stiu,este cazul sa vad un psihiatru) imi vine in neuron continuu intrebarea "Ce-ai gandit fato sa vii in Romania in miez de iarna?"Si n-am un raspuns dar inca il caut.Totusi o ciorba calda mai anima o zi friguroasa de iarna si astazi intentionez sa va prezint o reteta de ciorba in care puteti inlocui orice ingredient,mai puteti adauga sau elimina dupa propria preferinta .Nu-ti place ,nu pune.Mai simplu de atat nu se poate.Simpla este si reteta de astazi.Vizionare placuta!
Pentru cine are chef de lectura,sub video gasiti reteta scrisa
Serviri:4
Dificultate:scazuta,rau de tot

Ingrediente:
1 ardei galben
1 ardei rosu
2 tije de apio
1 bucata mica de telina
1 radacina mica de pastarnac
1 dovlecel mic (am folosit jumatate de dovlecel mai maricel)
1 morcov
1 ceapa
1 legatura de patrunjel verde tocat marunt
1 mana de paste alfabet (sau orice alt tip de fidea)
1 lingura de pasta de tomate
2 frunze de dafin
1 lingurita de cimbru uscat
sare si piper dupa gust
1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare:
Tocam toate legumele cubulete
Intr-o oala  punem uleiul la incins
In uleiul incins calim pentru 5 minute (pe foc mic) ceapa si morcovul.
Cand ceapa s-a inmuiat adaugam restul de legume,condimentele si aproximativ 1,5 litrii de apa calda.
Cand ciorba incepe sa fiarba lasam focul la mic si fierbem pt aproximativ 20 de minute.
Adaugam pasta de tomate si pastele si mai fierbem pentru aproximativ 10 minute.Dupa cele 10 minute verificam daca pastele si legumele sunt fierte,potrivim ciorba de sare si piper si oprim focul .
Adaugam patrunjelul verde si lasam ciorba sa stea acoperita 10 minute dupa care putem servi.
Se haleste fierbinte cu ardei iute si eventual paine proaspata.
Pofta buna!




No comments:

Post a Comment