Sunday, March 12, 2017

Carne vegana sau seitan

Am stat sub o piatra pana acum.Si nu pentru ca nu auzisem de seitan ci pentru ca nu il incercasem si habar nu aveam ce gust are.Cand nu eram vegana ma limitam la cateva retete de mancaruri dar de cand cu veganismul am descoperit alimente noi foarte gustoase .Si setanul asta este chiar bun.In plus este foarte bogat in proteina ,chiar mai bogat decat carnea pe care isi doreste s-o inlocuiasca .
Reteta este preluata de la https://www.youtube.com/channel/UCGKuU-STpmbWApKYkwmrkkw dar modificata.Prima oara am fiert seitanul in folie de plastic pentru jumatate din timpul indicat de fierbere.Acest pas este inutil.Eu am atasat clip si cu seitanul fiert in folie dar nu este necesar acest pas.Seitanul isi pastreaza foarte bine forma la fierbere si daca il inveliti in floie nu va mai absorbi gustul supei in care il fierbeti.
Rezultatul obtinut il puteti folosi pe post de inlocuitor de carne,in sosuri,in sandwich -uri ,in salate sau chiar prajit in tigaie.Eu am facut si varianta BBQ,reteta va fi postata curand.
============================
Ingrediente pentru aluat:
250 g gluten din grau
  40 g drojdie inactiva
250 ml supa de legume
2 linguri de sos de soia
1 lingurita piper negru macinat
1 lingurita granule de usturoi
1 lingurita granule de ceapa
(adaugati orice condiment va place,paprika afumata sau boia dulce)

Ingrediente pentru supa in care fierbem seitanul:
1 litru de supa de legume
1 lingura de legume deshidratate
1 lingurita purdar de usturoi
1 lingurita pudra de ceapa
1 lingurita paprika afumata
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita boabe de piper negru
1 foaie de dafin
(deasemeni,puteti inlocui sau adauga condimente in functie de preferintele voastre)

Mod de preparare:
Intr-un bol se pun toate ingredientele pentru aluat si se amesteca cu o lingura sau cu mana pana ce compozitia se leaga.
Se imparte compoziti in doua si se modeleaza in suluri.
Sulurile de aluat se pun intr-o oala peste care se toarna supa pentru fiert si condimentele.
Seitanul sa fierbe pe foc mic pentru 40-45 de minute (in functie de grosimea sulurilor) .Se opreste focul si se lasa seitanul la racit in supa.
Dupa ce s-a racit seitanul se scoate din supa se se foloseste pe post de inlocuitor de carne.Il puteti praji pe tigaie si manca cu garnitura de cartofi piure sau prajiti,il puteti folosi in sandwich -uri sau salate,unii il pun chiar si un supe.Pofta buna!

No comments:

Post a Comment