Saturday, February 18, 2017

Ardei umpluti cu hrisca si soia

Hrisca este un ingredient mai putin folosit in unele zone din Romania.Pacat,pentru ca este bogata in vitaminele B1 ,B2 si E ,precum si in  proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.Poate inlocui cu succes orezul alb in preparate.Orezul nu este un aliment foarte bogat in nutrienti si deaceea hrisca este o optiune mai buna.
Hrisca este recomandata diabeticilor deoarece tine sub control nivelul glucozei in organism si previne diabetul de tip II.
Fiind bogata in vitamine si minerale ajuta in prevenirea multor forme de cancer.Tot ea,hrisca,mentine sistemul nervos tanar si scade colesterolul rau din organism.Haliti fratilor hrisca,ca este buna atat la gust cat si pentru buna functionare a organismului vostru!
Video,pentru ca meritati!Totusi ,pentru ca in timp ce pregateam acesti minunati ardei m-a vizitat prietenul meu neamt numit Alzheimer,am mai uitat sa apas "rec" dar fara grija,am completat cu text.Hai ca ne lungim la vorba si nu vreau sa saracim.Reteta scrisa o gasiti sub video

Ingrediente:
100 g granule de soia Inedit
  80 g hrisca
4 ardei grasi
1 ceapa
1 morcov
1 legatura de marar
 2 linguri de ulei de masline
1 lingura de bulion
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita paprika iute (poti inlocui cu boia dulce)
1 lingurita piper negru macinat
1 lingurita amestec de legume deshidratate Sano
sare dupa gust

Pentru sosul in care fierb ardeii
1 litru de apa fierbinte
2 linguri de bulion
2 frunze de dafin
1 lingurita boabe de piper
1 lingurita de cimbru uscat

Mod de preparare:
Ceapa si mararul se toaca fin si morcovul se da pe razatoarea mica.

Se pune soia intr-un vas si  pestea ea se toarna 500 ml apa fierbinte.Se lasa soia la hidratat 15 minute .
Se scurge soia de apa.Eu am folosit o sita deasa .(las-o la scurs vreo 10-20 minute).

Se opareste hrisca dupa cum urmeaza (la o parte de hrisca se foloseste o parte de apa ):
Intr-o oala se pune apa la fiert.Intre timp hrisca se spala de mai multe ori.Cand apa fierbe se adauga hrisca ,se lasa focul la minim,se acopera oala cu capac si se lasa hrisca la fiert pe foc mic pana ce absoarbe toata apa (vreo 15 minute dureaza).

Intr-o tigaie se pune la incins uleiul,se adauga ceapa si morcovul si se calesc cateva minute pana ce se inmoaie.

Se adauga soia scursa bine de apa si se mai tine pe foc mediu cateva minute.

Se opreste focul si se adauga hrisca,mararul tocat fin si condimentele.Se amesteca totul cu blandete si se lasa umplutura la racit putin.

Ardeii se curata de cotor,seminte si nervuri si se spala bine.

Se umplu ardeii cum umplutura pregatita.Se aseaza ardeii intr-un vas potrivit pentru cuptor.

Punem toate ingredientele pt sos (apa fierbinte,frunze de dafin,cimbru,boabe de piper,bulion)intr-un bol si amestecam bine.Turnam sosul peste ardei.

Acoperim oala (vasul ) cu un capac si bagam in cuptorul preincalzit (180 Celsius) pentru aproximativ o ora.
Dupa o ora masa este gata.Pofta buna!






No comments:

Post a Comment