Pofta buna!
Ingrediente:
30 ml ulei
1 cescuta de linte galbena
30 ml ulei
1 cescuta de linte galbena
1 morcov
1 ceapa
1 ardei
1 bucata de telina (cam de marimea unui ou)
1 cartof mare
2 catei de usturoi zdrobiti
1 cartof mare
2 catei de usturoi zdrobiti
1 lingurita de ghimbir ras
1 frunza de dafin
1 lingurita menta uscata (optional)
1/2 lingurita turmeric
1/2 lingurita curry
1/2 lingurita pudra de chimen
1/4 lingurita fulgi de ardei (optional)
sare si piper macina dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune uleiul la incins
Se adauga legumele (mai putin lintea si cartoful) si se calesc pe foc mic 5 minute
Se adauga codimentele si se gatesc impreuna pentru 1 minut amestecand continuu
Intr-o cratita se pune uleiul la incins
Se adauga legumele (mai putin lintea si cartoful) si se calesc pe foc mic 5 minute
Se adauga codimentele si se gatesc impreuna pentru 1 minut amestecand continuu
Dupa 1 minut se pune lintea si cartoful si se toarna apa fierbinte cat sa acopere legumele.
Se fierbe supa pentru 30 de minute sau pana ce cartoful este foarte bine fiert.
Cand legumele sunt moi se opreste focul si se scot frunzele de dafin.
Se fierbe supa pentru 30 de minute sau pana ce cartoful este foarte bine fiert.
Cand legumele sunt moi se opreste focul si se scot frunzele de dafin.
Supa se paseaza cu un blender vertical si daca este prea groasa se mai adauga putina apa fierbinte.
La sfarsit se potriveste de sare si piper negru macinat si se serveste calda.
Pofta buna!
La sfarsit se potriveste de sare si piper negru macinat si se serveste calda.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment