Serviri:4
Dificultate:scazuta,rau de tot
Ingrediente:
1 ardei galben
1 ardei rosu
2 tije de apio
1 bucata mica de telina
1 radacina mica de pastarnac
1 dovlecel mic (am folosit jumatate de dovlecel mai maricel)
1 morcov
1 ceapa
1 legatura de patrunjel verde tocat marunt
1 mana de paste alfabet (sau orice alt tip de fidea)
1 lingura de pasta de tomate
2 frunze de dafin
1 lingurita de cimbru uscat
sare si piper dupa gust
1 lingura de ulei de masline
Mod de preparare:
Tocam toate legumele cubulete
Intr-o oala punem uleiul la incins
In uleiul incins calim pentru 5 minute (pe foc mic) ceapa si morcovul.
Cand ceapa s-a inmuiat adaugam restul de legume,condimentele si aproximativ 1,5 litrii de apa calda.
Cand ciorba incepe sa fiarba lasam focul la mic si fierbem pt aproximativ 20 de minute.
Adaugam pasta de tomate si pastele si mai fierbem pentru aproximativ 10 minute.Dupa cele 10 minute verificam daca pastele si legumele sunt fierte,potrivim ciorba de sare si piper si oprim focul .
Adaugam patrunjelul verde si lasam ciorba sa stea acoperita 10 minute dupa care putem servi.
Se haleste fierbinte cu ardei iute si eventual paine proaspata.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment