Serviri:2 -4
Dificultate: medie
Dificultate: medie
Pofta buna!
Ingrediente:
1 cana linte verde fiarta (poate fi din conserva)
1 cana suc de rosii condimentat cu cimbru si usturoi
2 vinete medii
1 ceapa
1 morcov
1 legatura de patrunjel verde tocat
30 ml ulei
1 lingura pasta de tomate
1 lingurita turmeric
1 lingurita fulgi de chili (optional)
1 lingurita cimbru uscat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Vinetele se spala si se taie in doua dupa care se scobesc cu atentie.Peretii jumatatilor de vanata trebuie sa ramana intacti .Pulpa vinetelor se toaca marunt.
Vinetele se spala si se taie in doua dupa care se scobesc cu atentie.Peretii jumatatilor de vanata trebuie sa ramana intacti .Pulpa vinetelor se toaca marunt.
Ceapa se toaca fin si morcovul se da prin razatoare.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa ,morcovul si pulpa vinetelor.Se calesc legumele pentru 5 minute pe foc mediu.
Cand legumele s-au inmuiat se adauga condimentele si pasta de tomate si calesc pentru 2,3 minute.
Se adauga apoi lintea si se mai tine tigaia pe foc 1 minut pana se intrepatrund aromele si se incalezste si lintea.
Se opreste focul si se adauga patrunjel verde tocat fin.
Jumatatile de vinete se presara cu sare si se umplu cu amestecul de legume si linte.
Se aseaza jumatatile de vanata intr-o tava termorezistenta si se toarna sucul de rosii condimentat.
Se da tava la cuptor pentru 45 de minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
Vinetele umplute se pot servi atat calde cat si reci fie ca fel principal fie ca si garnitura.
Pofta buna!
Vinetele umplute se pot servi atat calde cat si reci fie ca fel principal fie ca si garnitura.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment