Sunday, January 15, 2017

Vinete umplute cu linte verde


Lintea este sora mai putin celebra in Romania a fosolei .Este o leguma care se prepara usor fiind bogata in fibra,proteina vegetala ,fier,magneziu si fosfor.Daca vrei sa prepari o mancare rapida si sa nu trebuiasca sa plangi langa aragaz in timp ce fasolea nu fierbe te invit sa incerci lintea.Eu am o alimentatie predominant vegana si lintea este unul din alimentele mele de baza pentru ca fierbe repede si pentru ca este bogata in nutrienti.Reteta de astazi este de inspiratie turceasca ,usor de preparat si bogata in vitamine.Legumele sunt vedete astazi dar reteta poate fi usor adapata si personalizata ca mai toate retetele mele culinare.Poti inlocui condimetele cu ce preferi sau ai la indemana fara sa simti vreo remuscare ca ai facut ceva gresit.Reteta scrisa este mai jos
Serviri:2 -4
Dificultate: medie


Pofta buna!

Ingrediente:
1 cana linte verde fiarta (poate fi din conserva)
1 cana suc de rosii condimentat cu cimbru si usturoi
2 vinete medii
1 ceapa
1 morcov
1 legatura de patrunjel verde tocat
30 ml ulei
1 lingura pasta de tomate
1 lingurita turmeric
1 lingurita fulgi de chili (optional)
1 lingurita cimbru uscat
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Vinetele se spala si se taie in doua dupa care se scobesc cu atentie.Peretii jumatatilor de vanata trebuie sa ramana intacti .Pulpa vinetelor se toaca marunt.
Ceapa se toaca fin si morcovul se da prin razatoare.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa ,morcovul si pulpa vinetelor.Se calesc legumele pentru 5 minute pe foc mediu.
Cand legumele s-au inmuiat se adauga condimentele si pasta de tomate si calesc pentru 2,3 minute.
Se adauga apoi lintea si se mai tine tigaia pe foc 1 minut pana se intrepatrund aromele si se incalezste si lintea.
Se opreste focul si se adauga patrunjel verde tocat fin.
Jumatatile de vinete se presara cu sare si se umplu cu amestecul de legume si linte.
Se aseaza jumatatile de vanata intr-o tava termorezistenta si se toarna sucul de rosii condimentat.
Se da tava la cuptor pentru 45 de minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
Vinetele umplute se pot servi atat calde cat si reci fie ca fel principal fie ca si garnitura.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment