Wednesday, October 7, 2015

Sos de rosii aromat

...prentru paste,pizza si ce-o mai fi.Simplu de facut si bun la toate
Dificultate :redusa
Cantitate:500 ml


Ingrediente:
1 kg rosii
2 linguri de ulei
3 catei de usturoi
1 frunza de dafin
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru macinat
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita oregano uscat.

Mod de preparare:
Rosiile se spala si se cresteaza in forma de x.
Se pun rosiile intr-un vas si se toarna peste ele apa fierbinte (100 grade C)
Se lasa rosiile in apa oparita pentru 2,3 minute dupa care se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
Rosiile se cojesc cu rabdare si se toaca cubulete
Intr-o tigaie se pune uleiul la incalzit.Usturoiul se piseaza si se prajeste 30 de secunte in ulei

Se adauga rosiile si condimentele si se fierbe sosul pentru 10 minute.

Dupa ce apa lasata de rosii scade se paseaza sosul cu un blender vertical.
Asta e tot!

No comments:

Post a Comment