Dificultate :scazuta
Serviri:2
Ingrediente:
Pentru somon
400 g somon (2 medalioane de somon)
1 lingurita mustar dijon
1 lingurita ulei de masline cu chilli
1 lingurita ierburi de Province
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat (am folosit un mix cu piper alb,negru si roz)
Pentru sos
1 ceapa alba mica
1 lingura unt
1 lingura capere
2 linguri smantana grasa(25% grasime)
200 ml vin alb sec de buna calitate
1 lingurita piper roz boabe
1 lingurita ierburi de Province
sare dupa gust
Mod de preparare:
Somon
Intr-un bol am mixat uleiul ,mustarul si condimentele pana s-au omogenizat.
Pestele l-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat in cuptor pentru vreo 15-20 de minute.La jumatatea timpului de coacere am intors cu mare grija medalioanele pe partea cealalta.
Sos
Intr-o tigaie am pus untul la topit dupa care am adaugat ceapa tocata pestisori.Am gatit ceapa pana ce a inceput sa se caramelizeze.
Peste ceapa am adaugat caperele si am gatit totul 2 minute dupa care am stins totul cu vin.
Am condimentat sosul cu piperul roz si ierburile uscate si am fiert pana nu s-a mai simtit miros de alcool.
Am adaugat smantana si am mai fiert sosul 1 minut dupa care am oprit focul.
Eu am servit somonul cu o garnitura banala din cartofi..daca vrei sa iti surprinzi cu adevarat mesenii cauta o garnitura mai elaborata dar totusi nu exagera deoarece o garnitura prea sofisticata si mult prea condimentata poate anula savoarea somonului si a sosului.
Pofta buna!!
No comments:
Post a Comment