Monday, November 2, 2015

Aluat pentru pizza

Pizza este reteta la care eu recurg atunci cand vreau o gustare rapida si am cantitati mici de ingrediente care zac prin frigider.Cateva masline,putin sos ramas nefolosit,niste legume si gata masa.
Aluatul de pizza este unul foarte usor de preparat si necesita doar 5 ingrediente.
Dificultate:redusa
Cantitate:blat pentru 2 pizza cu diametrul de 30 cm

Ingrediente:
450 g faina alba
 25 grdrojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
apa calduta

Mod de preparare:
Intr-un bol din ceramica sau sticla punem drojdia,zaharul ,1 lingura de faina si 200 ml apa calduta,omogenizam si lasam la dospit 10 minute.


Intr-un vas incapator cernem faina si sarea.In mijlocul fainii facem o gaura si turnam amestecul cu drojdie.

Framantam cu mana adaugand la nevoie apa calda pana obtinem un aluat potrivit de tare.Continuam sa framanta pentru 10 minute.Aluatul razultat va fi complet nelipicios si foarte elastic.

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam aluatul la dospit pentru 1 ora ,timp in care acesta isi va dubla volumul.
Impartim aluatul in 2 bile egale pe care le intindem cu palmele pe o tava tapetata cu faina.
Pentru ca mie imi plac simetriile obisnuiesc sa intind aluatul cu un sucitor dar in mod normal se intinde cu mainile.

Peste aluat pune sos de rosii si fasii de legume,eventual mozarella si coc pizza in cuptorul preincalzit la cea mai inalta temperatura (in cazul cuptorului meu 250 gr C) pentru aproximativ 10 minute.

No comments:

Post a Comment