Serviri:6
Dificultate:scazuta
Ingrediente:
250 g fasole mung
250 g naut
200 g rosii
100 g ceapa
100 g morcov
1 legatura patrunjel
2 linguri ulei
2 frunze de dafin
1 lingurita pudra de chilli
1 lingurita pudra de cumin
1 lingurita pudra de coliandru
1 lingurita boabe piper
1/2 lingurita turmeric
2 catei de usturoi
2 cm rizon de ghimbir
sare dupa gust
Mod de preparare:
Cu o seara inainte nautul si fasolea mung se pun la hidratat in apa rece.
Se pune nautul la fiert si se fierbe pana este complet moale.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se prajeste in el ceapa si morcovul pentru vreo minute.
Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie cubulete.Cand ceapa si morcovii s-au inmuiat se adauga rosiile .Se tin pe foc 5 minute dupa care se adauga condimentele,ghimbirul si usturoiul rase fin.
Se adauga lintea si un litru de apa fierbinte.
Se fierbe pana lintea este moale.Se adauga nautul fiert si se mai tine totul pe foc pentru inca 10 minute.
La sfarsit se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat fin.Pofta buna!
No comments:
Post a Comment