Tuesday, March 7, 2017

Chimichanga...doar un burrito emigrat in America

Chimichanga este un fel de mancare cu origini foarte disputate .Eu n-am de gand sa pun coada la pruna si sa aflu daca este o reteta mexicana sau americana.Pentru mine important este gust si faptul ca se prepara foarte usor .Se poate lua in pachet la serviciu sau la scoala .Daca ai colegi pofticiosi fa mai multe.Oricum se fac usor si din ingrediente ieftine si usr de gasit in magazine.Sper ca te-ai suflecat si esti in drum spre bucatarie pentru a te apuca de treaba.Sub video,reteta scrisa
Ingrediente:
4 foi de tortilla sau lipii turcesti 
1 ardei gras tocat cubulete
1 ceapa tocata cubulete
6 ciuperci tocate marunt
50 g cascaval vegan ras
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de ketchup 
condimente (sare,piper ,oregano,fulgi de chili)

Mod de preparare:
Intr-o tigaie se incinge 1 lingura de ulei si se soteaza pe foc mare legumele pentru 5 minute.
Se transfera legumele sotate intr-un bol.Se adauga branza rasa,ketchupul  si condimentele si se amesteca bine.
Foile de tortilla se incalzesc usor intr-o tigaie fara ulei cat sa devina flexibile.
Se pune foaia de tortilla incalzita pe blatul de lucru si in mijlocul ei se aseaza un sfert din umplutura.
Se pliaza tortila peste umplutura ca sa obtinem un dreptunghi si umplutura sa fie sigilata inauntru.
Pentru a sigila folile am folosit un amestec facut dintr-o lingura de faina si una de apa cu care am uns margina foii de trotilla.
Se incinge restul de ulei intr-o tigaie si se prajesc pe foc rapid chimichanga cate 1 minut pe fiecare parte.
Se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 10 minute pe foc mare (200 grade Celsius).Pasul acesta este optional,eu il fac pentru ca asa se topeste branza mai bine.
Se servesc alaturi de salata de rosii sau guacamole.Pofta buna!


No comments:

Post a Comment