Ingrediente:
4 foi de tortilla sau lipii turcesti
1 ardei gras tocat cubulete
1 ceapa tocata cubulete
6 ciuperci tocate marunt
50 g cascaval vegan ras
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de ketchup
condimente (sare,piper ,oregano,fulgi de chili)
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se incinge 1 lingura de ulei si se soteaza pe foc mare legumele pentru 5 minute.
Se transfera legumele sotate intr-un bol.Se adauga branza rasa,ketchupul si condimentele si se amesteca bine.
Foile de tortilla se incalzesc usor intr-o tigaie fara ulei cat sa devina flexibile.
Se pune foaia de tortilla incalzita pe blatul de lucru si in mijlocul ei se aseaza un sfert din umplutura.
Se pliaza tortila peste umplutura ca sa obtinem un dreptunghi si umplutura sa fie sigilata inauntru.
Pentru a sigila folile am folosit un amestec facut dintr-o lingura de faina si una de apa cu care am uns margina foii de trotilla.
Se incinge restul de ulei intr-o tigaie si se prajesc pe foc rapid chimichanga cate 1 minut pe fiecare parte.
Se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 10 minute pe foc mare (200 grade Celsius).Pasul acesta este optional,eu il fac pentru ca asa se topeste branza mai bine.
Se servesc alaturi de salata de rosii sau guacamole.Pofta buna!
No comments:
Post a Comment