Saturday, May 16, 2015

Fasole verde

Ori de cate ori ma apropii de frigider imi vine sa-mi dau palme.Ce am gandit oare cand am cumparat atat de multe alimente?Oare am visat ca vine criza mondiala??Aveam in congelator o mare punga de fasole verde peste care dadeam ori de cate ori aveam nevoie de gheata,pentru ca da,singurul sertar in care am reusit sa pun pungile de gheata a fost cel in care am stocat si legumele congelate.Mai am niste spanac pe care probabil il voi arunca si niste mazare...ma gandesc ce soarta va avea si ea.Tot din categoria "provizii pentru razboi sau foamete" facea parte si o punga de pipote si inimi,in realitate din 600 gr cat a avut punga am gasit doar 1 inima,restul pipote.Poate au fost puii cardiaci anul asta,cine stie.Fasole verde plus pipote plus un prieten cu idei si gata meniul.Hai sa vezi.
Serviri:4
Dificultate:mica

Ingrediente :
1 kg fasole verde congelata
600 g pipote si inimi
150 g ceapa
150 g ardei gras galben (optional)
250 g rosii
1 legatura patrunjel verde
10 g usturoi
200 ml vin alb sec
30 ml ulei
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru macinat (sau dupa gust)
1 lingurita fulgi de chilli (optional)
2 frunze dafin

Mod de preparare:
Am curatat bine pipotele si inima si le-am spalat in mai multe ape apoi le-am lasat intr-o sita sa se scurga bine apa.
Intr-o oala am pus uleiul la incins.Peste ulei am pus pipotele si le-am prajit bine.Cand s-au rumenit am turnat vinul si am fiert pana lichidul s-a evaporat.

Am adaugat ceapa tocata marunt si sarea si am prajit pana cand ceapa s-a inmuiat.

Cand ceapa a devenit translucida am adaugat ardeiul gras taiat cubulete si am mai prajit impreuna 3 minute.

Am adaugat condimentele si usturoiul pisat si am mai prajit inca 1 minut

Rosiile le-am oparit 1 minut in apa fierbinte,le-am curatat de coaja si le-am mixat in blender 1 minut dupa care le-am adaugat in oala peste carne ,legume si condimente.



Cand mancarea a inceput din nou sa fiarba am adaugat fasolea verde .Am fiert totul la foc mic pentru vreo 10 minute.

Fasolea verde congelata de obicei este prefiarta .Dar cel mai sigur este gustatul.Cand fasolea a fost fiarta am pus partunjelul tocat fin si am oprit focul.Oala se acopera cu un capac si se lasa sa se infuzeze aromele pentru 5 minute dupa care mancarea poate fi servita.
A fost foarte buna dar cred ca cel mai mult m-am bucurat ca am scapat de 2 din proviziile din congelator.